dimarts, 10 de maig del 2016





PROPOSTA DE TREBALL SOBRE L'OBRA DE JOAN VINYOLI: data de lliurament, 17 de maig

1. ) Rellegint de nou els poemes que ja hem llegit a classe: exposa quins són els eixos temàtics d'aquest recull, exposa també quina manera els tracta, com descriuries el seu estil,amb quins tons, amb quins motius o imatges...En aquesta exposició cal que relacioneu diversos poemes, establir lligams entre ells...
2.) Mireu i llegiu la part final del llibre: Els dos comentaris de text i l'entrevista final: contesta les preguntes de la pàgina 105.
3. ) Busca informació sobre el post-simbolisme i relaciona aquest moviment amb l'obra del poeta. Busca també altres influències literàries que rep l'autor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
enllaços que us poden interessar:

http://llengilitcat.blogspot.com.es/2015/09/joan-vinyoli-el-poeta-sota-la-sorra.html

""Influït en els seus orígens per Rainer Maria Rilke i Carles Riba, el poeta Joan Vinyoli es va iniciar en la poesia simbòlica amb la voluntat de construir una veu lírica personal. Progressivament va tendir cap a una línia més realista i existencialista, potenciada per un llenguatge sobri.
L’amor, la mort, la naturalesa, el paisatge urbà i el món dels somnis són alguns dels seus temes i escenaris més freqüents. Al final de la seva vida, Vinyoli es va aferrar a la poesia amb una obra intensa i productiva com a mitjà per fer front al pas del temps i a la fragilitat de l'existència."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada